Дмитро Христич: «Всі наші суперники є вищими за рейтингом, але ми боротимемося з кожним»

Головний тренер збірної України підбив підсумки навчально-тренувального збору нашої команди напередодні матчів групи Е в олімпійській кваліфікації, а також дав коротку характеристику майбутнім суперникам.

Дмитре Анатолійовичу, як вважаєте, наскільки все задумане щодо підготовки команди вдалося втілити у життя?

На жаль, ми могли розраховувати під час зборів лише на 17-х польових гравців. Решта хокеїстів проходили підготовку у своїх командах. Тим не менш, команда досить добре попрацювала як на тренуваннях, так і у контрольних зустрічах, тому я задоволений.

Як оціните склад, який вдалося зібрати на поєдинки відбору?

Влітку дуже складно працювати над питанням складу. Можливо, ми б і хотіли додати кількох молодих воротарів, але цього зробити не вдалося. Одразу семеро хокеїстів, фактично, не проходили збори з нашою командою, а тренувалися у клубах. Втім, ми були готовими до цього. Нічого надзвичайного не сталося.

Наскільки вагомою є втрата нападника Іллі Коренчука, який зазнав травми під час зборів?

Ілля хоч і є форвардом, але ми часто розраховуємо на нього й у захисних діях. Насправді, він не те, щоб зазнав травми під час зборів. Ілля просто недолікував старе пошкодження. На жаль, під час тренувального процесу стан погіршився. Ми вирішили, що на початку сезону гравцю краще не ризикувати й поїхати доліковуватися у своєму клубі. Загалом, конкуренція на цій позиції є, тому незамінних хокеїстів немає.

Наскільки емоційні матчі попереднього етапу кваліфікації зуміли згуртувати команду?

Дійсно, той етап пройшов дуже позитивно. Загалом, я б відзначив весь цикл. Ми гідно протистояли збірним, які є вищими за рейтингом. Також зробили все від себе можливе у групі дивізіону 1В чемпіонату світу. Сезон пройшов досить добре.

Як охарактеризуєте кожного з суперників нашої команди? І чи вважаєте, що домашній лід є перевагою для латвійців?

Свій лід не завжди є перевагою, адже це додатковий тиск. Всі наші суперники є вищими за рейтингом, але ми боротимемося з кожним. Звичайно, досвід гри в елітному дивізіоні на їхньому боці, однак, ми також спробуємо продемонструвати яскравий хокей.