Словенія – Україна. Анонс матчу

1ше вересня, 13:00, м. Рига, Латвія. Трансляція: Суспільне Спорт

У перший день осені підопічні Дмитра Христича проведуть свій заключний поєдинок кваліфікації до Олімпійських ігор-2026. Щоправда, турнірного значення для нашої команди він не матиме, оскільки українці у попередніх зустрічах зазнали поразок від Франції (2:7) та Латвії (1:5) й нині боротьба триватиме саме за третю позицію у групі Е.

Зрештою, ідентичною є ситуація й у команди Едо Терглава, яка також почергово поступилася двом іншим суперникам у групі, не набравши жодного очка.

Щодо бомбардирів команд у кваліфікації, то варто відзначити, що всі голи у складі нашої збірної оформили три різних гравці: Віталій Лялька, Олександр Пересунько та Даніїл Трахт. У свою чергу, словенці також закидали тричі й робили це в їхньому складі також різні хокеїсти: Ян Урбас, Рок Тічар та Лука Мавер.

Безумовно, цей показник потребує покращення. Відповідно, очна зустріч – чудова змога продемонструвати більш результативний й яскравий хокей. Перед стартом міні-турніру Дмитро Христич відзначав про брак досвіду проведення подібних матчів для збірної України. Вищий за рейтингом суперник є чудовим подразником для того, щоб спробувати потішити вболівальників перемогою.

Щоправда, і словенці явно не налаштовані залишати Латвію з нулем очок у пасиві. Тож, очікуємо на запеклу боротьбу.

Додамо, що за перемогу у групі Е, а з нею і перепустку на Олімпійські ігри-2026 о 17:00 змагатимуться збірні Латвії та Франції.