Кубок України-2024. Представлення учасників. ХК «Київ Кепіталз»

У другому матеріалі-знайомстві з командами, які візьмуть участь у цьогорічному розіграші Кубка України поговоримо про минулорічних півфіналістів чемпіонату – «Київ Кепіталз».

Попередній сезон став першим в історії для підопічних Вадима Шахрайчука. Досить тривале лідерство у чемпіонаті у підсумку перетворилося на підсумкове четверте місце. Такий результат можна назвати можливістю для роздумів на майбутнє, адже амбіції у команди присутні й надалі. Щоправда, й конкуренція меншою не стає.

Заявка «Київ Кепіталз» на кубковий турнір виглядає таким чином.

Воротарі: Ярослав Андрійчук, Борис Бабік, Назар Бойко

Захисники: Деніс Берднікс, Тимур Лапко, Валентин Сірченко, Нікіта Лєсніков, Олексій Мельников, Остап Осташевський, Назар Катруша, Ярослав Філіппов

Нападники: Артем Архипенко, Олександр Валькун, Микола Дворник, Олександр Койда, Андрій Кривоножкін, Владислав Луговий, Микита Олійник, Ярослав Панченко, Денис Плесовських, Євген Секірко, Данило Тищенко, Сергій Черненко, Севастян Карпенко, Владислав Тімрюк, Ілля Мерзляк.

Як і у випадку з «Кременчуком», можна сказати, що кияни також працювали у напрямку збереження кістяка. Втім, змін в їхньому складі відбулося більше. Пробіжимося по кожній з ланок.

Воротарський рубіж у киян залишився без змін. У ростері як і раніше присутні юні Ярослав Андрійчук та Назар Бойко, а також Боріс Бабік, який провів левову частину поєдинків попереднього сезону.

Натомість, значні зміни відбулися серед складу захисників. Залишили «Кепіталз» одразу п’ятеро оборонців: Павло Таран, Еету Моксунен, Костянтин Рябенко, Денис Хонін та Данило Бабчук. І якщо останні двоє з різних причин провели менше поєдинків, то перші троє посідали провідні позиції у ланках з першої і до третьої. Важливим фактом стало перепідписання одного з лідерів захисної ланки Деніса Берднікса, який провів потужний сезон, відзначивши його чудовими цифрами: 10 голів + 21 асист. З приводу поповнення, то тут відзначаємо прихід до стану киян досвідченого Олексія Мельникова, останньою командою якого були «Берсерки» та Нікіти Лєснікова з «Дніпра». Також до заявки потрапили одразу троє захисників, які минулого сезон стали переможцями Молодіжної хокейної ліги у складі «Крижинки-Кепіталз». Мова про Остапа Осташевського, Назара Катрушу та Ярослава Філіппова. Втім, схоже, що Вадим Шахрайчук з його тренерським штабом ще шукатимуть опції для кращої комплектації своєї лінії оборони.

Щодо атаки, то тут також відзначаємо перепідписання найкращого бомбардира команди Ярослава Панченка, який попередній сезон завершив з солідними цифрами: 31 гол + 12 асистів. Натомість, вагомою втратою для киян стане відхід Владислав Куцевича. Окрім нього обійдеться кубкова заявка без Романа Дяченка, Олександра Древаля та Єгора Безуглого, який гратиме за «Кременчук». Натомість, поповнили атакувальний ростер «Кепіталз» досвідчений Севастян Карпенко та юний Ілля Мерзляк. Також продовжує свій трай-аут у команді форвард збірної Румунії Владислав Тімрюк.

Підготовка до сезону

Команда Вадима Шахрайчука готувалася до нового ігрового року як в Україні, так і за її межами, здійснивши короткотривалий вояж до Великої Британії. Кияни проводили спаринги зі своїми земляками, двічі здолавши «Тризуб» та обігравши «Сокіл» під час міжнародної паузи (за відсутності збірників та Олега Шафаренка). Натомість, 7-8 вересня «Кепіталз» провели перші міжнародні товариські матчі у своїй історії, зазнавши двох виїзних поразок від «Ковентрі Блейз».

Кубковий досвід

Минулоріч кияни припинили свій кубковий шлях на груповому етапі, зазнавши поразки від «Кременчука» у поєдинку за вихід до фіналу.

«Київ Кепіталз» – «Берсерки» – 11:2 (3:0, 2:1, 6:1)
Шайби: 1:0 – Олійник (Дворник, Кривоножкін), 01:55; 2:0 – Койда, 02:38; 3:0 – Панченко (Черненко, Сірченко), 18:51; 4:0 – Панченко (Черненко, Куцевич), 20:46; 4:1 – Безуглий (В. Мурин, – більшість); 22:21. 5:1 – Кривоножкін (Хонін, Олійник), 32:03; 6:1 – Панченко (Куцевич, Черненко), 44:08; 7:1 – Кривоножкін (Олійник, Секірко), 44:35; 8:1 – Плесовських (Валькун, Древаль), 45:23; 9:1 – Панченко (Куцевич, Черненко), 46:05; 10:1 – Черненко (Дворник, Панченко, – більшість), 50:09; 11:1 – Секірко (Кривоножкін, Олійник), 53:27; 11:2 – Карнаух (Осадчий, Дуюн), 54:00.

«Кременчук» – «Київ Кепіталз» – 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Шайби: 1:0 – Лялька (Матусевич, Варава), 03:53; 2:0 – Тимченко (Середницький, – меншість), 08:49; 2:1 – Кривоножкін (Секірко, Таран), 18:01; 3:1 – Брага (Середницький), 30:11; 4:1 – Середницький (Тимченко, – меншість), 49:20.

Тож, якою буде друга спроба боротьби за титул від столичного колективу – невдовзі побачимо.