Кубок України-2024. Представлення учасників. ХК «Шторм-Одеса»

Третім учасником кубкових змагань, про якого піде мова у матеріалі-знайомстві стане новостворений колектив з Південної Пальміри – «Шторм-Одеса».

Склад команди був сформований здебільшого з хокеїстів, які минулого сезону грали в Одесі, але захищали кольори бронзового призера попереднього чемпіонату – херсонського «Дніпра». Також перейшов до складу новачка і тренерський штаб «щук» на чолі з Олександром Бобкіним, де окрім Руслана Борисенка також працюватимуть Юрій Лясковський та Дмитро Цимбал.

Заявка «Шторма-Одеса» на кубковий турнір виглядає таким чином.

Воротарі: Едуард Захарченко, Максим Сулютін, Валентин Попережай

Захисники: Сава Новіков, Гліб Варава, Артем Портной, Руслан Бойко, Євгеній Ратушний, Расім Абдуллаєв, Антон Стоцький, Валентин Алексюк

Нападники: Ілля Крикля, Владислав Куцевич, Дмитро Мосюк, Віктор Ніконов, Дмитро Кобильник, Іван Омельчук, Максим Курах, Сергій Пойманов, Дмитро Сапожнік, Анатолій Ревука, Микита Сидоренко, Сергій Стецюра, Костянтин Яценко, Даніїл Скороход.

Окрім вже згаданих гравців «Дніпра» Олександр Бобкін додав до ростеру ще кількох виконавців. Передусім, відзначаємо переїзд до Одеси Владислава Куцевича, який видав досить якісний сезон у складі «Київ Кепіталз», закинувши 12 шайб та віддавши 21 асист.

Також склад «Шторма-Одеса» поповнили вихованець херсонського хокею з досвідом гри в юнацьких лігах США – Віктор Ніконов та Даніїл Скороход з Савою Новіковим, які попередній сезон провели у складі чеських команд «Поруба» (U-17) і «Пілсен Вулвс» (U-17) відповідно.

Підготовка до сезону

Свій тренувальний процес одесити розпочали у серпні, а минулого тижня команда Олександра Бобкіна провела перші товариські зустрічі у Кременчуці. На арені «Айсберг» «Шторм-Одеса» здобув перемогу у першій зустрічі з рахунком 5:4, а другий поєдинок завершився звитягою господарів – 3:0.

Кубковий досвід

Саме для новоствореної одеської команд цей турнір стане так званою «пробою пера». Втім, як для тренерського штабу, так і більшості хокеїстів подібний досвід, однозначно, не буде першим.