Президент IIHF Люк Тардіф нагороджений за вагомий внесок у розвиток українського хокею

Сьогодні, 14 серпня 2024 року, в посольстві України в Швейцарії громадянина Франції, президента Міжнародної федерації хокею (IIHF), пана Люка Тардіфа, було відзначено Почесною Грамотою Верховної Ради України. Пан Тардіф подякував парламентарям та голові Стефанчуку Руслану Олексійовичу.


Ця нагорода, затверджена Постановою Верховної Ради України 30 червня 2023 року, є визнанням його значного внеску в розвиток українського хокею та надання гуманітарної допомоги Україні у складний час.


Завдяки підтримці пана Тардіфа було евакуйовано понад 2000 українських юних спортсменів із зони бойових дій. Евакуйовані були забезпечені проживанням, харчуванням та важливо можливістю продовжувати заняття хокеєм у безпечних умовах. Багато з них залишаються там і понині.


Особливої уваги заслуговує те, що завдяки підтримці пана Тардіфа національні збірні команди України з хокею з шайбою продовжують брати участь у міжнародних змаганнях найвищого рівня, представляючи Україну на світовій арені навіть у цей складний для країни час.


На церемонії нагородження були присутні виконуюча обовʼязки президента Федерації хокею України Олександра Слатвицька та почесний президент – Анатолій Брезвін.