Затверджено «Акт обстеження льодової арени»

На вчорашньому засіданні Ради ФХУ було проголосовано документ, згідно якого усі хокейні арени України, що задіюватимуться в офіційних хокейних змаганнях протягом сезону 2024/2025, будуть перевірені за низкою показників.

Для відповідних обстежень буде створена спеціальна комісія, котра складатиметься з восьми людей:

представника від Ради ФХУ (за підсумками вчорашнього засідання ним обрано Олега Юдіна);
представника від органів місцевого самоврядування;
представника пожежної охорони;
представника медичної служби;
представника спортивних органів місцевої влади;
представника керівника обласного осередку ФХУ;
директора льодової арени
головного судді змагань (або представника).

Перевірка арен налічуватиме контроль за низкою показників: наявністю дозвільних документів на проведення масових заходів, допуск вболівальників, наявність укриття на відстані до 500 метрів, а також договори на чергування екіпажів МНС та швидкої допомоги

Саме ці складові є одними з найважливішим під час дії режиму воєнного стану й безпосередньо відповідають за безпеку всіх, хто залучений до проведення матчів: хокеїстів, адміністративний склад, вболівальників та організаторів.

Окрім того, здійснюватиметься контроль технічного стану арени (льоду, трибун, її основних та допоміжних споруд) за низкою параметрів, проходитимуть перевірку роздягальні та приміщення для суддів.

Зазначимо, що до 20-го вересня планується обстежити всі майданчики, де відбуватимуться офіційні матчі всеукраїнського рівня, а до 15-го – ті, які подали попередні заявки на прийом матчів Кубка України.